Sensor Fonders förvaltare: "Vi förväntar oss en volatil höst"

Vi går en händelserik höst till mötes. Sensor Fonders tre förvaltare Stefan Ahlfeldt, Ulf Öster och Stefan Olofsson delar med sig av sina tankar kring marknaden.

Hur tror ni att aktiemarknaden kommer att utvecklas under hösten?

Vi förväntar oss en volatil höst, men är fortsatt relativt överviktade aktier. De senaste åren är det de stora teknikbolagen i USA som drivit aktieutvecklingen, medan det i Sverige är de allra största bolagen. Skingrar sig orosmolnen förväntar vi oss en bredare uppgång i såväl USA som i Sverige. Vår förvaltningsstil är fortsatt att vi agerar handlingskraftigt ifall vår uppfattning om marknaden förändras, så med flera mörka moln på himlen har vi örat mot rälsen och är redo att agera. 

Hur tror ni att räntemarknaden kommer att utvecklas under hösten?

I höst kommer en bombmatta av räntesänkningar från centralbanker runt om i världen. Långräntorna i USA har kommit ned kraftigt den senaste tiden. Men oavsett om det blir fyra, fem eller sex räntesänkningar under de nästkommande månaderna är trenden tydlig. I våra ränteportföljer har vi de senaste månaderna arbetat för att öka durationen, vilket är en process som kommer att fortsätta under hösten.

Vilka är de största händelserna som kommer att påverka marknaderna under hösten?

Under hösten har vi flera stora händelser som kan ge stor effekt på börsutvecklingen. Vi har ett ovisst amerikanskt presidentval, en större konflikt i mellanöstern med Israel och Hamas/Iran samt flera räntebeslut som ska fattas av centralbanker runt om i världen. Det amerikanska presidentvalet kan få en inverkan hur den amerikanska centralbanken agerar, så givetvis är det en av höstens viktigaste hållpunkter. 

Är det några speciella teman eller sektorer ni tittar lite extra på?

Senaste månaderna har vi ökat exponeringen mot mindre bolag utav tillväxtkaraktär, där många har en tydlig förvärvsagenda. Vi har även viktat upp fastigheter, där vi hoppas att aktiekurserna har mer att ge. För fastighetsbolag med kortare räntebindningstid kommer vi inom en snar framtid se ett ökat resultat på sista raden.


Nya fondbestämmelser Sensor Sverige Select och Sensor Räntefond

10 september 2024

Vi vill informera att den 13 september 2024 träder nya fondbestämmelser i kraft avseende fonderna, Sensor Sverige Select och Sensor Räntefond. Ny informationsbroschyr och annan relevant dokumentation kommer den publiceras samma dag som de nya fondbestämmelserna träder i kraft.

Månadsbrev augusti 2024

04 september 2024

Augustis månadsbrev är här! En månad som startade i dramatik och djupa börsfall i Japan, men som repade sig allteftersom månaden gick. I månadsbrevet gräver vi lite djupare i ett av våra portföljbolag, Synsam. Vi går även igenom vilka transaktioner som skett i fonderna och hur vi ser på marknaden. Trevlig läsning.

Månadsbrev juli 2024

05 augusti 2024

Månadsbrevet för juli är nu publicerat. Sensor Sverige Select och Sensor Sverige Focus presterade under juli månad bättre än dess respektive jämförelseindex - medan Sensor Räntefond presterade i linje med sitt jämförelseindex. I månadsbrevet kan du läsa hur fonderna har utvecklats, vilka transaktioner som skett i fonder och hur våra förvaltare ser på marknaden i vårt månadsbrev.

Åk till toppen