Nya fondbestämmelser Sensor Sverige Select och Sensor Räntefond

Vi vill informera att den 13 september 2024 träder nya fondbestämmelser i kraft avseende fonderna, Sensor Sverige Select och Sensor Räntefond. Ny informationsbroschyr och annan relevant dokumentation kommer den publiceras samma dag som de nya fondbestämmelserna träder i kraft.

Sensor Sverige Select:
Förändringarna innebär i korthet att andelsklass B (som idag saknar andelsägare) stängs ned och andelsklass C samtidigt lanseras. Andelsklass C är utan rörlig avgift och har enbart en fast avgift på 1,6 %. Befintliga andelsägare i andelsklass A påverkas inte av förändringarna utan kommer fortsatt vara investerade till nuvarande och befintliga villkor i fonden.

Nya fondbestämmelser
Underättelse till andelsägare

Sensor Räntefond:
Förändringarna innebär i korthet att ytterligare en andelsklass lanseras (Andelsklass C). Andelsklass C har en fast avgift 0,8 % och är endast öppen för försäkringsföretag som inom ramen för avtal med försäkringstagare investerar i fonden under förutsättning att det finns ett gällande skriftligt avtal mellan fondbolaget och försäkringsföretaget och där ingen ersättning utgår från fondbolaget till försäkringsföretaget. I andelsklass C är den minsta initiala insättningsbelopp 1 000 000 kronor. Befintliga andelsägare i Andelsklass A påverkas inte av förändringarna utan kommer fortsatt vara investerade till nuvarande och befintliga villkor i fonden.

Nya fondbestämmelser


Månadsbrev augusti 2024

04 september 2024

Augustis månadsbrev är här! En månad som startade i dramatik och djupa börsfall i Japan, men som repade sig allteftersom månaden gick. I månadsbrevet gräver vi lite djupare i ett av våra portföljbolag, Synsam. Vi går även igenom vilka transaktioner som skett i fonderna och hur vi ser på marknaden. Trevlig läsning.

Månadsbrev juli 2024

05 augusti 2024

Månadsbrevet för juli är nu publicerat. Sensor Sverige Select och Sensor Sverige Focus presterade under juli månad bättre än dess respektive jämförelseindex - medan Sensor Räntefond presterade i linje med sitt jämförelseindex. I månadsbrevet kan du läsa hur fonderna har utvecklats, vilka transaktioner som skett i fonder och hur våra förvaltare ser på marknaden i vårt månadsbrev.

Åk till toppen