Månadsbrev augusti 2024

Augustis månadsbrev är här! En månad som startade i dramatik och djupa börsfall i Japan, men som repade sig allteftersom månaden gick. I månadsbrevet gräver vi lite djupare i ett av våra portföljbolag, Synsam. Vi går även igenom vilka transaktioner som skett i fonderna och hur vi ser på marknaden. Trevlig läsning.

Augustis månadsbrev är här! Vid första anblick ser Stockholmsbörsens blygsamma nedgång på 0,03 % i augusti ganska odramatisk ut. Men skenet bedrar! Under ytan kokade det – månaden började med en dramatisk nedgång på nästan 8 % under bara tre dagar. Vad orsakade fallet? En räntehöjning i Japan, något svagare resultat från techjättarna MAG-7 och en dämpad sysselsättningsrapport från USA. Trots en kämpig start, återhämtade sig börsen. Och nu står vi inför en spännande höst med avgörande centralbanksbesked, kvartalsrapporter och det amerikanska presidentvalet – som alla kommer sätta kursen för marknaden framöver.

I det senaste månadsbrevet dyker vi även ner i hur Synsam, trots starka resultat, fortsätter att bli nedtryckt på marknaden. Vi diskuterar ränteläget, fastighetssektorn och avhandlar ett antal rapporter från serieförvärvare ur ett kreditperspektiv. Missa inte att läsa mer!

Klicka här för att läsa månadsbrevet.

Nya fondbestämmelser Sensor Sverige Select och Sensor Räntefond

10 september 2024

Vi vill informera att den 13 september 2024 träder nya fondbestämmelser i kraft avseende fonderna, Sensor Sverige Select och Sensor Räntefond. Ny informationsbroschyr och annan relevant dokumentation kommer den publiceras samma dag som de nya fondbestämmelserna träder i kraft.

Månadsbrev juli 2024

05 augusti 2024

Månadsbrevet för juli är nu publicerat. Sensor Sverige Select och Sensor Sverige Focus presterade under juli månad bättre än dess respektive jämförelseindex - medan Sensor Räntefond presterade i linje med sitt jämförelseindex. I månadsbrevet kan du läsa hur fonderna har utvecklats, vilka transaktioner som skett i fonder och hur våra förvaltare ser på marknaden i vårt månadsbrev.

Åk till toppen